gesundheit

Hoe kies je een lippenbalsem?

Als het om lippen gaat, zijn de meeste mensen geïnteresseerd in twee dingen: hoe ze er perfect uit kunnen zien en hoe ze gehydrateerd kunnen blijven. De eerste vraag is vrij eenvoudig te beantwoorden, maar hoe zit het met de tweede?

Wat moet er op de lippen worden gebruikt om ze gehydrateerd te houden?

Het antwoord op beide vragen is vrij eenvoudig: je moet een lippenbalsem of olie gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten van deze producten, maar ze werken niet allemaal op hetzelfde huidtype. Op een droge huid kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om een ​​perfecte lippenbalsems te vinden. Gelukkig zijn er ook producten op oliebasis die vaak beter werken op een droge huid en als bijkomend voordeel hebben dat ze niet alleen je lippen hydrateren, maar er ook nog eens heel glad en gezond uit laten zien door het glanseffect.

Wat moet ik vermijden als ik wil dat mijn lippen perfect zacht blijven?

Wees voorzichtig met het likken van je lippen (vooral tijdens het eten of drinken), evenals met koude dranken of voedsel – dit is de belangrijkste reden waarom veel mensen in de winter gesprongen lippen hebben. Het is goed om te weten waardoor deze problemen worden veroorzaakt, zodat u niet per ongeluk meer kwaad dan hulp doet! Houd er ook rekening mee dat sommige zonnebrandcrèmes droge en gesprongen lippen kunnen veroorzaken.

Aan het einde van elke dag is het een goed idee om je lippen goed schoon te maken (maar niet te wrijven) om de oliën te verwijderen die zich gedurende de dag hebben opgehoopt – dit is vooral belangrijk als je lippenstift of andere make-up op je lippen draagt

Over het algemeen betekent het verzorgen van je lippen het gebruik van vochtinbrengende lotions en het altijd bij je dragen van een lippenbalsem. Gebruik een lippenscrub om dode huidcellen van exfoliatie te verwijderen, omdat dit helpt om de lippen langer gehydrateerd te houden.

  • Wat heb ik nodig om mijn lippen te hydrateren? Het enige wat je nodig hebt is een lippenbalsem of olie! Ze hebben verschillende voordelen, afhankelijk van het type huid dat je nodig hebt – droog, vettig, gecombineerd, enz.
  • Pas op met koude dranken en etenswaren, die door het verhoogde vochtverlies in de winter voor gekloofde lippen kunnen zorgen. Vermijd zonnebrandcrème als ze de zaken ook erger maken.
  • Reinig je lippen altijd ’s nachts (maar wrijf niet!) zodat de make-up de poriën niet verstopt en ze tijdens het slapen bedekt.
  • Menopauze (oestrogeen neemt af), let op hoe dit de gesprongen lippen kan verergeren. Overleg met uw arts over de behandeling als deze langer dan drie maanden duurt.
  • Mijn lippen verzorgen betekent hydraterende crèmes aanbrengen en een lippenbalsem „altijd bij je hebben“.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.